Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Man achter laptop

  Woning kopen met bedrijfsruimte aan huis? Geen probleem!

  Nederland is een ondernemend volk. Neem alleen al de meer dan 1,2 miljoen mensen die als zzp’er aan het werk zijn. Lang niet iedere ondernemer heeft een eigen bedrijfspand. Dan kan een verzamelpand of ondernemen vanuit de eigen woning dé oplossing zijn. Heeft uw klant ook plannen om een huis te kopen met een praktijkruimte of winkelbestemming? Bij Woonfonds heeft de zzp'er volop mogelijkheden.

  Maximaal 40 procent werkruimte

  Voor de hypotheekaanvraag is de verhouding tussen het woon- en werkgedeelte belangrijk. Bij Woonfonds mag de bedrijfsruimte bestaan uit maximaal 40% van de getaxeerde marktwaarde. Koopt uw klant een woning van € 350.000, dan mag maximaal € 140.000 daarvan voor rekening komen van het werkgedeelte voor de eigen onderneming. In de gemiddelde woning geeft dit voldoende ruimte voor het inrichten van een behandelruimte, galerie of andere werkplek. Een taxatierapport geeft hier duidelijkheid over. 

  Woonfonds: dé hypotheek voor ondernemers

  Overwinst telt mee voor maximale hypotheek

  Overwinst telt tot maximaal 50% mee. Bij het berekenen wordt een gemiddelde aangehouden van de overwinst uit de afgelopen 3 jaren met een maximum van het laatste jaar. Een voorwaarde is dat de klant een meerderheidsbelang heeft in de onderneming en de overwinst de afgelopen 3 jaar structureel aanwezig is geweest.

  Negatief eigen vermogen is bespreekbaar

  Een negatief eigen vermogen hoeft geen showstopper te zijn. Belangrijk is het jaar waarin er een negatief eigen vermogen op de balans stond. Was dat 3 jaar geleden en staan de seinen nu op groen? In dat geval heeft het minder invloed dan een meer recent negatief eigen vermogen. 

  Hypotheek voor prille ondernemers

  Heeft uw klant pas een jaar geleden de stap tot ondernemen gezet? Ook dan kan uw klant bij Woonfonds een lening aanvragen voor een woning met werkruimte. Onder voorwaarden telt het inkomen al vanaf jaar 1 voor 100% mee bij het berekenen van de maximale hypotheek.

  Verhaal achter de hypotheekaanvraag

  Los van de cijfers luistert Woonfonds graag naar het verhaal achter de hypotheekaanvraag. De motivatie, kennis en de ervaring van een ondernemer speelt ook een rol bij de beoordeling.

  Benieuwd naar de mogelijkheden van de Woonfonds Zelfstandigen Hypotheek?

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.