Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Appartementen Den Bosch te huur

  Ondernemer zoekt met vastgoedbelegging naar rendement

    

  40 procent van alle klanten met een Woonfonds Woningverhuur Hypotheek is ondernemer. Onder deze groep merken we een stijgende interesse in investeren in vastgoed. Michel Lindenburg, ondernemerspecialist bij FinaForte, herkent dit beeld. Het afsluiten van een Woonfonds Woningverhuur Hypotheek is mogelijk voor iedere ondernemer die drie jaar of langer actief is.

  Michel Lindenburg Woningverhuur in trek bij Zelfstandigen

  ​Vastgoedbelegging kleinere stap voor ondernemers

  Voor veel ondernemers is de stap van spaarrekening naar vastgoedbelegging relatief klein, zo stelt Lindenburg. ‘De gemiddelde ondernemer is eerder bereid risico’s te nemen dan mensen in loondienst. Bovendien hebben veel ondernemers in de huidige economie het nodige kapitaal ter beschikking. Geld dat niet direct nodig is voor het financieren van de bedrijfsactiviteiten. De lage rente zorgt er mede voor dat ondernemers hier een andere bestemming voor zoeken. Een vastgoedbelegging moet zorgen voor extra vet op de botten en een appeltje voor de dorst.’ 

  Ruime acceptatiecriteria voor ondernemers

  Loon uit voormalig dienstverband

  Het inkomen uit een eerder loondienstverband mag worden meegenomen, mits branche gerelateerd en in een vergelijkbare functie. We kijken vooral naar de relevantie tussen het eerdere werk en de ondernemingsactiviteiten. 

  Overwinst

  Overwinst mag tot maximaal 50 procent meetellen. De berekening wordt gemaakt over de gemiddelde overwinst uit de afgelopen drie jaren. De ondernemer moet beschikken over een meerderheidsbelang. Bij een B.V. structuur zijn cijfers van de holding en maximaal 1 werkmaatschappij het uitgangspunt. 

  Negatief eigen vermogen

  De invloed van een negatief eigen vermogen hangt onder meer af van de timing. Was er drie jaar geleden sprake van een negatief eigen vermogen maar is daarna een duidelijk stijgende lijn merkbaar? Een dergelijke situatie biedt meer mogelijkheden dan pijnpunten in het meest recente jaar. 

  Stoer beeld met Acceptanten 02 Website zonder tekst

  Bespreek uw aanvraag

  Woonfonds is de specialist voor woningverhuur en zelfstandigen. Iedere ondernemer heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen situatie. Bel met één van onze acceptanten op telefoonnummer 013 461 20 20 om een aanvraag voor te bespreken. U krijgt een zaakbehandelaar die met u de verwachtingen doorneemt. Voor het vaststellen van het toetsinkomen dient u een HDN aanvraag in te dienen.

  Mogelijkheden voor zelfstandigen

  Woonfonds heeft meerdere berekenmethoden voor zelfstandigen. Bekijk de mogelijkheden en bereken de maximale zelfstandigen hypotheek.

  Mogelijkheden voor woningverhuur

  Bekijk de voorwaarden van de Woningverhuur Hypotheek en bereken de maximale hypotheek voor een te verhuren woning.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.