Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Woonfonds Lab Krediet Huis V2 1800x800px

  Flexibiliteit speerpunt bij nieuwe Woonfonds Krediethypotheek

  Huiseigenaren met voldoende overwaarde op hun woning kunnen vanaf nu een krediethypotheek afsluiten bij Woonfonds. Het nieuwe product kenmerkt zich vooral in flexibiliteit. Er is geen leeftijdsgrens en de klant kan zelf bepalen wanneer en voor welke bestedingsdoel het krediet wordt aangesproken. We hebben vooral een financiële planningstool voor ogen in plaats van een traditionele opeetconstructie, aldus Bänziger. 

  De keus om geen leeftijdsgrens aan te houden sluit aan bij het onderzoek dat Woonfonds heeft gedaan onder consumenten. Al vanaf 45-50 jaar blijken mensen interesse te hebben in het benutten van de overwaarde op hun woning voor verschillende doeleinden voor nu en in de toekomst. 

  money 168025 1920

  Krediethypotheek Woonfonds: klant heeft de regie

  De nieuwe krediethypotheek van Woonfonds heeft een looptijd van 50 jaar. De klant kiest zelf of hij de rente bij laat schrijven vanuit de bestedingsruimte of niet. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om eenmalige bedragen op te nemen en kan tegelijkertijd worden gekozen voor maandelijkse opnames. Zowel het opnemen als eventueel aflossen is mogelijk via de Mijn Leninginzicht van de bank. 

  muntjes zilver

  Financiële planningstool

  Je ziet dat de meeste vergelijkbare producten minder flexibiliteit bieden, stelt Bänziger. ‘’Het verzilveren van overwaarde is dan bijvoorbeeld pas mogelijk vanaf 60 of zelfs 65 jaar. Ook moet veelal een keus gemaakt worden tussen periodiek of eenmalig uitkeren. Wij zien het meer als financiële bouwstenen die de klant zelf kan stapelen, passend bij zijn of haar situatie.  

  Stel een klant is van plan om drie jaar eerder te stoppen met werken, verwacht op termijn een erfenis en heeft de droom om ooit met een camper door Europa te trekken. Een dergelijk scenario valt nauwelijks in detail te plannen. In de praktijk komen er plannen bij en gaat door andere een streep. Bij een goede financiële planning wordt daar rekening mee gehouden en is bijsturen mogelijk. Onze krediethypotheek faciliteert dat.’’     

  Eenmalige toetsing

  Bij het afsluiten van de Woonfonds krediethypotheek wordt de aanvrager eenmalig getoetst. Bänziger geeft aan dat klanten hierdoor niet tussentijds geconfronteerd worden met andere voorwaarden of gedwongen worden tot het deels of geheel aflossen van het krediet. Daarnaast scheelt het administratie voor zowel de bank als de klant.

  Adviesproduct bij uitstek

  Woonfonds merkt dat veel huiseigenaren interesse hebben maar vaak geen idee hebben van de mogelijkheden. Als bestedingsdoel worden een pensioenaanvulling en het aanhouden van een buffer genoemd. Andere genoemde doelen zijn consumptieve uitgaven en het financieel ondersteunen van kinderen. De behoefte aan het benutten van de overwaarde biedt kansen voor financieel adviseurs om ruim voor de pensioenleeftijd in gesprek te gaan. Het is een adviesproduct bij uitstek voor klanten vanaf 45-50 jaar. 

  Woonfonds Krediethypotheek

  Benieuwd naar de mogelijkheden van de Woonfonds Krediethypotheek?

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.