Toenemende vraag naar nieuwe woonoplossingen
Diverse ontwikkelingen zorgen voor een toenemende vraag naar alternatieve woonoplossingen binnen families.
De stijgende huizenprijzen, de lage rente op spaarrekeningen en het afbrokkelen van de verzorgingsstaat zorgen voor een toenemende vraag naar alternatieve woonoplossingen binnen families. Woonfonds biedt een aantal oplossingen. Daarmee kunt u zich als adviseur onderscheiden en kan er een win-win situatie ontstaan voor alle betrokken familieleden.
Naarmate het kostbaarder wordt om de verzorgingsstaat in stand te houden, wordt de rol van familie belangrijker. In Nederland is veel vermogen aanwezig en een groot deel zit ‘in de stenen’ of staat op een spaarrekening waar het weinig oplevert. Hiermee kunnen we elkaar helpen. Informeert u, uw klanten al over dit soort woonoplossingen binnen families? U kunt zich hiermee onderscheiden.
In Nederland zit 500 miljard in de stenen. Veel ouderen willen in hun woning blijven wonen en hebben hierdoor weinig te besteden. Wellicht kan uw klant zijn ouders helpen door de woning te kopen.
Een kangoeroewoning voldoet in de maatschappelijke behoefte om (meer en beter) voor elkaar te zorgen. Het mes snijdt hierbij aan 2 kanten. Kinderen ondersteunen ouders en nemen zorg uit handen, terwijl ouders op hun beurt eventueel op de kleinkinderen kunnen (op)passen.
De kamernood in Nederland wordt groter door de toename van buitenlandse studenten. Met de Woningverhuur Hypotheek bieden wij mogelijk een oplossing voor de studenten en een interessante investering voor de ouders.
Van bejaardentehuis naar kangoeroe-woning
Nederland telt momenteel al 140.000 zogenaamde kangoeroe-huishoudens. Hierbij wonen meerdere generaties onder één dak. In vooral zuidelijke landen is het heel normaal om het huis te delen met pa en ma. Dichter bij huis geeft de Duitse overheid al subsidie op meergeneratiewoningen. Niet alleen een sterke familieband is de oorzaak. Vaak is het noodzaak door sobere pensioenregelingen, beperkte ouderenzorg of hoge werkloosheid.
Tot medio 20e eeuw was samenwonen met meerdere generaties ook in Nederland de standaard. Vanaf 1950 kwam de bouw van bejaardenhuizen op gang. De overheid stimuleerde deze ontwikkeling, omdat er zo woningen vrij kwamen voor starters en doorstromers. Inmiddels is een tegenovergestelde beweging zichtbaar.
Participatiesamenleving
Het kangoeroe-huishouden sluit goed aan op de visie van onze overheid rond de participatiesamenleving. Het enthousiasme vanuit de overheid wordt aangewakkerd door de besparing op woonruimte en zorg. De kosten verschuiven deels van de staatskas naar de bewoners.
Diverse ontwikkelingen zorgen voor een toenemende vraag naar alternatieve woonoplossingen binnen families.
Diverse ontwikkelingen zorgen voor een toenemende vraag naar alternatieve woonoplossingen binnen families.