Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  c INQ5908

  Sociale families vragen om nieuwe woonoplossingen

  De stijgende huizenprijzen, de lage rente op spaarrekeningen en het afbrokkelen van de verzorgingsstaat zorgen voor een toenemende vraag naar alternatieve woonoplossingen binnen families. Woonfonds biedt een aantal oplossingen. Daarmee kunt u zich als adviseur onderscheiden en kan er een win-win situatie ontstaan voor alle betrokken familieleden.  

  U kunt familieleden opties aanreiken

  Naarmate het kostbaarder wordt om de verzorgingsstaat in stand te houden, wordt de rol van familie belangrijker. In Nederland is veel vermogen aanwezig en een groot deel zit ‘in de stenen’ of staat op een spaarrekening waar het weinig oplevert. Hiermee kunnen we elkaar helpen. Informeert u, uw klanten al over dit soort woonoplossingen binnen families? U kunt zich hiermee onderscheiden.

  oma dochter

  Afbrokkelen verzorgingsstaat

  Van bejaardentehuis naar kangoeroe-woning  
  Nederland telt momenteel al 140.000 zogenaamde kangoeroe-huishoudens. Hierbij wonen meerdere generaties onder één dak. In vooral zuidelijke landen is het heel normaal om het huis te delen met pa en ma. Dichter bij huis geeft de Duitse overheid al subsidie op meergeneratiewoningen. Niet alleen een sterke familieband is de oorzaak. Vaak is het noodzaak door sobere pensioenregelingen, beperkte ouderenzorg of hoge werkloosheid.  

  Tot medio 20e eeuw was samenwonen met meerdere generaties ook in Nederland de standaard. Vanaf 1950 kwam de bouw van bejaardenhuizen op gang. De overheid stimuleerde deze ontwikkeling, omdat er zo woningen vrij kwamen voor starters en doorstromers. Inmiddels is een tegenovergestelde beweging zichtbaar.

  Participatiesamenleving
  Het kangoeroe-huishouden sluit goed aan op de visie van onze overheid rond de participatiesamenleving. Het enthousiasme vanuit de overheid wordt aangewakkerd door de besparing op woonruimte en zorg. De kosten verschuiven deels van de staatskas naar de bewoners.

  Afspelen
  Beeld woonoplossingen

  Toenemende vraag naar nieuwe woonoplossingen

  Diverse ontwikkelingen zorgen voor een toenemende vraag naar alternatieve woonoplossingen binnen families.

  Toenemende vraag naar nieuwe woonoplossingen

  Diverse ontwikkelingen zorgen voor een toenemende vraag naar alternatieve woonoplossingen binnen families.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.