Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Beeld bij nieuwbericht zzp amp lease 01

  Leaseauto drukt maximale hypotheek zelfstandige?


  Een zelfstandige wil in een representatieve auto de weg op. Bij voorkeur in een nieuw model waarvan de lak nét droog is. Zo’n auto nieuw kopen is alleen een behoorlijke aanslag op het budget. Steeds meer zelfstandigen kiezen om die reden voor een leaseauto. Alleen kan de maximale hypotheek bij het kopen van een huis dan fors lager uitvallen. Woonfonds gaat op een gunstige manier om met de leaseauto en maximale leencapaciteit.

  roland denes EWf48MRVUNE unsplash

  Veel zelfstandigen niet op de hoogte van fiscale zaken

  Maar liefst 76,6% van de zelfstandigen is niet op de hoogte van fiscale regels rond auto lease en andere vormen van mobiliteit. Bij zakelijke lease is vooral de bijtelling van belang. Wie 500 kilometer of meer voor privédoeleinden rijdt, krijgt hiermee te maken. De fiscus ziet het gebruik van de auto als een vorm van inkomen waar belasting over verschuldigd is.

  De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot en wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde. Voor doorgaans schonere elektrische auto’s tot €45.000 aan cataloguswaarde geldt 8%. Het resterende bedrag is goed voor 22%, net als alle andere voertuigen.

  Bronnen: Rijksoverheid, Belastingdienst, Woonfonds, Zzpbarometer, Businessinsider, Consumentenbond, Kvk, Zzp-Nederland

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.